|
Mieszanka Śródziemnomorska - starannie wyselekconowana mieszanka frisee, escaroli oraz radicchio dopełniona aromatyczną rukolą. Wystarczy kilka pomidorów cherry oraz porcja oliwy lub kremu balsamicznego, aby cieszyć się pełnią smaku.
|
|
Mieszanka Sycylijska - tą mieszankę docenią z pewnością wszyscy, którzy cenią smak sałaty rzymskiej. Stanowi ona połowę całego składu naszej kompozycji obok frisee oraz marchewki. Wystarczy już tylko dodać grzanki pokrojone w kostkę, kilka kaparów, kawałki grillowanego kurczaka, a całość przyprawić sosem cezar, aby degustować własną sałatkę cezara. |
|
Mieszanka Toskańska - w tej mieszance zdecydowany prym wiedzie sałata lodowa, dla której dopełnieniem smaku są frisee, escarole oraz radicchio. Dojrzałe pomidory, słodka papryka oraz sos winegret z naszą mieszanką sałat dostarczą wiele przyjemności. |
|
Sałata Lodowa z Rukolą - w tej mieszance spotykają się dwie najsmaczniejsze rośliny pochodzące z basenu morza śródziemnego. Wystarczy już tylko dodać do wyboru: krem balsamiczny, sos winegret lub dressing musztardowo-miodowy, aby docenić walory smakowe tych warzyw. |
|
Rukola - aromatyczna roślina z rodziny kapustowatych nadajaca się do spożycia na surowo lub po obróbce termicznej. Uatrakcyjni swoim wyglądem i smakiem każde danie. Wystarczy ją też połączyć z serem mozzarella, pomidorami, świeżą bazylią, odrobiną soli, pieprzu i oliwy, aby poczuć smak słonecznego południa Europy. |
|
Szpinak "baby" - młody szpinak nadaje się idealnie do kanapek, bądź świeżych sałatek. Odrobina suszonych pomidorów, prażone pestki dyni i oliwa zmieszana z octem balsamicznym sprawiają, że młody szpinak nabiera nowego wymiaru. |
|
|