O Firmie
Projekt finansowany ze środków Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014 - 2020 w ramach działania 3.4 Dotacje na kapitał obrotowy.
Historia naszej firmy rozpoczęła się w 1990 roku. Wówczas to powstała firma pod nazwą Export - Import Brzeziński zajmująca się handlem hurtowym warzywami i owocami. Następne lata to intensywna praca i rozwój.
W 1995 powstaje zakład przetwórczy i rozpoczynamy wdrażanie systemów kontroli jakości. W chwili obecnej powierzchnia produkcyjna i magazynowa to blisko 4000 m2 w dwóch lokalizacjach. Cała produkcja i magazynowanie odbywa się w kontrolowanych warunkach.
Na rynku przetwórczym wyróżnia nas nowoczesność działań, bogaty park maszynowy i związane z tym szerokie możliwości produkcyjne.
Naszymi dostawcami są najlepsi Polscy producenci warzyw, z którymi firma ma podpisane umowy o wieloletniej współpracy. Dzięki ścisłej współpracy w dziedzinie jakości i bezpieczeństwa produktu z dostawcami możemy się poszczycić tym, że nasi kluczowi dostawcy warzyw mają wdrożony i certyfikowany system Global G.A.P. Sezonowo, gdy brak nam surowców krajowych, prowadzimy zakupy warzyw od wiodących producentów z krajów Unii Europejskiej, również na bazie wieloletniej współpracy.
- Naszą misją jest dostarczanie konsumentom produktów najwyższej jakości, innowacyjnych, przy jednoczesnym otwarciu na światowe trendy w produkcji żywności.
- Kilkunastoletnie doświadczenie w produkcji sałat, nowoczesna technologia i rygorystyczne przestrzeganie zasad produkcji na światowym poziomie (HACCP, BRC) gwarantują najwyższą jakość na każdym etapie powstawania produktu.
- Wszystkie produkty są oparte o własne, oryginalne receptury, a w ich tworzeniu nieodłącznie towarzyszą badania na każdym etapie powstawiania.
- Jesteśmy zespołem dynamicznym i skutecznym składającym się z wysokiej klasy specjalistów od lat związanych z firmą.
- Towarzyszy nam zaawansowana technologia gwarantująca zachowanie standardów produktowych i powtarzalności ich w produkcji.
Jakość
- Produkcja odbywa się od lat na bazie standardów sanitarno - higienicznych wynikających z programu HACCP (Analiza Zagrożeń w Krytycznych Punktach Kontroli), który został wprowadzony i sprawnie funkcjonuje. Jest to gwarancja tego że konsument dostaje produkt całkowicie pewny i sprawdzony.
- Firma nasza spełnia wszystkie elementy programu jakości i bezpieczeństwa produktu wynikające ze Standardu BRC oraz innych standardów, które obowiązują wszystkich dostawców na świecie wiodących sieci restauracji światowych czy sieci handlowych.
- Firma Bona-Agra Sp. z o.o. posiada HACCP Certyfikat jednej z globalnych firm certyfikujących oraz Certyfikat BRC (na poziomie A od 2005 roku).
Osiągnięcia i perspektywy na przyszłość
- Dzięki naszym zabiegom polegającym na dbałości o środowisko (wszystkie odpady są segregowane i odpowiednio, zgodnie z przeznaczeniem, zagospodarowane) firma uzyskała certyfikat „W trosce o naturę”.
Nasze plany na przyszłość to przede wszystkim dalsza ekspansja na rynku krajowym oraz na rynki Unii Europejskiej w szczególności na rynek angielski, gdzie nasze towary i produkty są obecne od 2003 roku.
Chcemy to osiągnąć poprzez: rozwój nowych produktów i doskonalenie jakości obecnych.